Skip to content

Ny ägarbild Dahlbergs Slakteri AB

 

 

Signal & Andersson Charkuterifabrik AB utökar ägandet i A.J. Dahlberg Slakteri AB.

Familjeföretaget Signal & Andersson tar nästa kliv och stärker kopplingen till svensk köttråvara ytterligare genom att företaget blir majoritetsägare i A.J. Dahlberg Slakteri AB.

Affären är ett led i en naturlig utveckling och gör att båda företagen hamnar på en mycket stabil grund för långsiktig utveckling och produktion av svensk högkvalitativ köttråvara. De båda bolagens befintliga affärssamarbeten och struktur fortgår. Vår målsättning är att erbjuda våra kunder och konsumenter ett brett sortiment av produkter med basen i svenskt kött från svenska gårdar.

”Affären gör att vi kan fortsätta vårt arbete med att knyta samman råvarukedjan från djuruppfödning, livsmedelsproduktion till konsument och vi ser fram emot fortsatt affärsutveckling tillsammans med kunder, leverantörer, producenter och medarbetare hos både Signal & Andersson och A.J. Dahlbergs” säger Frederick Larsson, styrelseledamot och företrädare för femte generationen Larsson hos Signal & Andersson

Tillsammans blir vi det ”lilla” kompletta kött och charkföretaget. Entreprenörsdrivet och svenskägt med nära relationer till våra producenter, våra medarbetare och våra kunder. Vi gör skillnad och blir en spelare att räkna med under lång tid framöver” säger Magnus Larsson VD på AJ Dahlbergs

Signal & Andersson Charkuterifabrik är ett familjeföretag i femte generationen med ursprung från Stora Saluhallen i Göteborg och drivs av familjen Larsson som etablerade kött och charkuteri verksamhet redan 1906.

För mer info se www.signal-andersson.se

AJ Dahlbergs slakteri i Brålanda etablerades 1888, är Sveriges näst största privatägda slakteri och har de senaste åren investerat stort för att bli en ledande aktör när det gäller närproducerat högkvalitativt kött från västra och södra Sverige.

För mer info se www.dahlbergskott.se

Tillsammans omsätter Signal & Andersson och A.J. Dahlberg drygt 1,2 miljarder kr, producerar 30 000 ton per år och sysselsätter 220 personer.

 

Presskontakt:

Carolina Trolle-Bonde, tel 070-796 27 96 carolina@signal-andersson.com

 

A.J. Dahlberg Slakteri AB, Magnus Larsson, tel 070-824 93 75 magnus@dahlbergskott.se

 

Signal & Andersson Charkuterifabrik AB, Frederick Larsson, tel  073-3027196 frederick@signal-andersson.com

 

Back To Top